Meggi

Hujung² bulan, alhamdulillah ada juga alas perut.. sebungkus ni kongsi ng husband ?

Meggi
74 Balas

Jgn mkn slalu ye sis..fast food blh menyumbang baby kena jaundice nti..ni yg nurse slalu pesan..sy time pregnant pun mkn jg sbb teringin..padahal pregnant sblm ni mmg X sentuh..bila baby dh lahir mmg jaundice tggi..X mcm anak2 yg lain..jaundice X lbh Dr smggu..yg bongsu ni msh tgh ulang alik g check kuning

4y ago

Sy dh brsalin bby prem.. ye mmg bby kena kuning hr ke3 bru nmpk n 200 lebih trun naik..

Hihihi....mkn skali skala xpe sis😆....jgn amalkan selalu...sy pun sma tringin, makan jga...insyaAllah mnx Allah jga kita dn baby...spa2 pun cmfirm tringin punya...msa xprengnant, kita xmkn + xminat....tp time pregnant ni Allah bnda yg xelok tu la sdap sgt...bleh mkn, tp brpada2.🌼🌼

Saya teringin sgt...buatkn untuk suami tp kita mkn 2 sudu ja...buat hilang rasa teringin...tp saya air rebusan megie yg pertama buang dahulu bru masukkan air yg bru...jgn amalkan mkn ngn air rebusan yg pertama..x elok

Teringin nya mkn megi, dh dekat 9 bulan tak mkn dh sbb ad gastrik, preggy ni lgi lh teruk gastrik hari tu try mkn megi pedih ulu hati berhari2 pastu tak brni mkn dh, pas bersalin nti nak mkn puas2 megi ni😁

Nyumsss sedapnya. Sy dari awal2 pregnant pun makan je maggi. Hehe. Kadang bila teringin tu memang makan je. Mi samyang je husband tak bagi makan sebab pedas sangat. Maggi kari biasa ni dia bagi je makan.

Hahaha teringat kisah sy dan husband. Sy ni mmg teringin nk mkn maghi. Ditakdirkan m tu suami masak, eh eh sdp pulak, jd la dpt 2 sudu. Igt husband nk bg ke mkn byk2... Mmg tk laa dia. Hehehe

Anak ptama dulu suami memang larang keras tak bagi makan meggi walaupun sesudu.. nangis2 tak dapat.. anak k2 & sekarang dah nak masuk yg k3, hmm, dia sendiri masakkan meggi untuk saya 😅

sya mkn jer maggie..husbnd mmg xbgi slalu mkn tpi tekak nk mncri jer..sya mkn gakk...mak sya plak xkasi sya mkn mee kuning..klau maggie nie dia bgi sya mkn tpi jgn slalu...tu jerrr

sy dr haritu ingin nak mkn tp suami x bg..tgk je la dy mkn sambil telan air liur..hahaha! sy kalau mkn maggie mmg kne share dgn org sbb sy x mkn pedas so mmg xkn hbs..

Sedapnye. 😭😩😩 Sy sejak pregnant ni, mmg xmkn meggi. Husband tak bagi. 😩 Kita punya teliur bau, tumis dgn telur pulak. Mkn dpn kita pulak. Pehhh sedapnye😋😋

4y ago

tu la psl..kne la hormat jgk