Baby Nangis Malam

Huhu.. Baby sy stiap hari menangis malam.. Susah nk tidur balik.. Dh mnum susu, salin pampers, dh tuam, sapu mnyak yu yee pon still nangis2.. Nangis2 kuat lak tu... Ada sapa2 yg pernah jd situasi mcm ni? #firstexperience #firstbaby #24days

22 Balas

Boleh follow page baby language. Byk suggestion ada kat sana. Contohnya, pakai bedung and pasang white noise. Tp sebelum tu kena pastikan baby dh kenyang n selesa, lampin dh tukar, tgk kot2 ada serangga ke apa. Pencahayaan kena malap, kalau lmpu terang baby susah nak tdur. Pastikan juga suhu tak terlalu panas x trlalu sejuk. Lepas tu boleh bedungkan n pasang white noise. White noise tu kena pasang kuat dr tangisan baby biar dia lawan. Kalau x jdi juga boleh try bedung, white noise n buaikan

4y ago

Page kat fb. :)

Akak pun ada experience mcm tu. Apa yg akak buat lps dia bf akak akan dodoikan dia smpai lena. Mmg penatlah lama2 dia akan biasakan diri. Bila siang baby tido, mummy pun tido dan rehat ckup2. Sbb malam smpai pg nak berjaga. Bak kata org dalam pantang nie mmg byk dugaan dan penat, tp bila tgk baby membesar dpn mata lama2 benda tue hilang.

sy pulak , bby start nanges kuat2 xtau ape nak start [email protected] petang sampai 7.45petang, nanges sampai merah muka kepala..pening jugak nk handle,nk pujuk...tp Alhamdulillah la sbb bby jaga siang hari,pas penat meraung magrib terus tdo , bgn subuh..bby just bgn pkul 3 pg cmtu je la sbb da biasa tukar pampers waktu tu..

Biasa bby dlm hari ni banyak ragam skit kita mmg nak kena kuat and byak bsabar..tido pun tak cukup kejap2 bangun nyusu ..nangis tak nak tido bawah nak kena peluk je..esok maknya jadi pening2 lalat tak cukup tido ..dah masuk 3,4 nti ok lah nti kita sendiri pham ragam dia

Kalo dia nangis malam.. kalo awak buatkan air suam2 untuk mandi kemudian suruh suami atau ayah baca alfatihah ayat kursi 3qul selawat pon dh cukup.niat moga anak dilindungi dari ummu sibyan.anak saya mcm tu dulu alhamdulillah lg2 lepas mandi dia terus susu fan tido

4y ago

Sebelum lupa.tengok juga pemakanan mommy kot ada lamggar pantang sbb sy dulu ade jd sbb langgar pantang makan bende sejuk so baby pon sejuk sekali.

Baby I pon cmtu mlm je die akan bgun tapi Tak nangis sgt just mrmerengek sikit2 lah but I dodoikn selawat sambil BF sbp baby suka tido cium bauh badan kot and alhamdulillah tiap Kali mcm tu I buat benda yg sama coba try sis kot sama. Today dh 26hari

sy pun masa dlm pantang mmg baby mcm tu. sy pasang zikir utube kat dia. smpai last mlm nak habis pantang, 1malam tu xnk tdo lansung. skrg baby dah alhamdulillah.. 9bln lebih. sgt susah nak nangis. senang sgt jaga.

Biasa tu sis. Saya macam sis lah tiap malam urut perut kaki guna yuyee. Lepas tu bedung dia sis. Sebab dia rasa dia ada dalam rahim lagi. Anak saya sampai 6 bulan tidur bedung. So bedung dia tau :)

Baru 24 hari. Baby tu dah biasa duduk dalam rahim. Skrg dia dah di luar. Mmg meragam. Sebab tak biasa lagi. Nanti dah sebulan lain perangai dia. Dah 2 bulan, lain pulak. Kena bersabar banyak banyak.

4y ago

Kan nanti dh msuk 4-5 bulan oky dh .dh tk mergaam sgt .dia akn tknk kita sentuh dia nk aktif .kembung perut tksgt dh nnti .kena sabar sebulan dua bulan ni .

Ank sulung sy dulu selalu nangis time nk ke pagi tu..dlm pukul 4pg..dia ada hernia..mungkin x selesa time tu sejuk..dh try berurut, tp x jln..pastu buat minor operation.. alhamdulillah..ok