Baby Nangis Malam

Huhu.. Baby sy stiap hari menangis malam.. Susah nk tidur balik.. Dh mnum susu, salin pampers, dh tuam, sapu mnyak yu yee pon still nangis2.. Nangis2 kuat lak tu... Ada sapa2 yg pernah jd situasi mcm ni? #firstexperience #firstbaby #24days

22 Balas

Saya tak berani nak bagi minyak yu yee lagi dah. Saya sapu kat tgn sendiri pun kuat minyaknya. Boleh thn pedas. Rasa tak sesuai utk kulit bayi yang lembut. Prefer minyak lain la sis.

4y ago

Betul..takut anak xsesuai minyak nyu nyee.. saya pon piiija jugak kalo pakai.nak tahu minyak tu sesuai atau tak.mommy kena buh kat tengkuk sendiri kalo tengkuk rasa pedih so xsesuai untuk baby

Pasang surah AlBaqarah bg bby dengar sbb surah ni insyaallah blh halau gangguan syaitan. Insyaallah anak blh tido lena nnt. Tp make sure dh tukar pampers, bedung n susukan dia😉

biasa tu, nak alih bulan ,baby saya pun mcm tu juga sekarang 7m26d kerap jaga tengah malam,bagi susu dah,salin pampers dah,main2 dah,last dia tidur sendiri. aduii

Mungkin baby colic kot.. N sis kena jaga permakanan sis kalau menyusu badan.. Elak makanan yang berangin.. Sis boleh google pasal baby colic/sawan tangis..

Dalam hari lagi ye? Cara nak buat bedung kemas2 + dodoi + zikir. Baby tak biasa lagi dengan dunia luar. Malapkan sikit bilik. Jangan terus gelap.

Kalau kaki baby sentiasa terangkat ke atas.. tu Tanda colic ( kembung). Jgn letak minyak yg panas . Saya guna tasnem trub. Buat slalu exercise kaki baby

Ini tips dpt dr mak anak dua. Dia infrm sy baby ada yg sng tidur bila psg lagu khs utk baby tidur. Atau zikir n bacaan quran. Cubalah

Normal . Bedung saja dan dukung pasti kurang menangis . Baby masih awal lgi itu biasa . Yg sabar . Nanti selepas sebulan ok

Normal anak saya pun .baby mmg suka ngis saja usik mummy dia tpi kena.cek jugk apa nya tkkena kembung perut ke .apa ke

Saya pun sama😭stress sangat , bru nk lelap dah dia nangis , saya pun sama tengh pntng masuk hri ni dah 28 hri