Salam... Nk tnya.. Sampai umur brp bby akn bgun mlm tuk mintx susu.. normalka 4 buln masih x mniarap

Hrp dpt mmbantu

6 Balas

1st baby sampai sekarang usia dia dh masok 2tahun ++ masih bangun malam minta susu. lepas susu akan tido semula. cumanya tak sekerap masa dia baby. dia bangun dlm 2@3 kali utk minta susu. boleh meniarap masa umo baby 3m++ 2nd baby pula dah nk masok 4m 5.5 ni. dia akan bangun setiap 2@3jam sekali nak susu. sekarang baby dah boleh meniarap.

Ikut demand baby. Anak saya bangun juga even dah bagi 4oz, selang lepastu nak 2oz lagi. Nak bagi terus 6oz dia tak habis pulak huhu. Dia start rolling masa nak 4 bulan setengah. Sekarang 5 bulan dah boleh meniarap sendiri

normal je 4bulan belum niarap lagi. bby bgun mlm mntk susu tu depends dgn bby. ank sye kekdg bgun mntk susu. kekdg x bangun. ikut suke die je.

hi.. anak sye tyme 3 bln x bgn mlm mnum susu tp ble msuk 4 bln da bgn mlm mintak susu.. tp lps bg susu dye tdo blek.. dye da bley mniarap..

normal.. baby sya tk meniarap ag.. hihi mngiring aje... skrng nii kan,, bby sya 2 kali mnta ssu..

Bby sye 4month pon blm meniarap..hri”buat tummy time tpi ngiring je pandai🤭😂