Untuk semua ibu2 & bakal ibu

Hrini byk sgt soalan ibu ttg 1. Okay tak kalau tak teruskan check kuning bby 2. Okay tak terlepas date minum air gula, tak minum smpai beranak 3. Spotting dh 2-3 hri normal tak 4. Anak tak gerak/kurang gerak perlu ke hosp tak Awak dh jdi ibu, dah nk jdi ibu.. benda mcm ni sepatutnya awak kna aware.. jangan ambik leka jangan ambik mudahhhhhh.. Benda macam ni kita blh pikir sendiri ibu, nurse pun berbuih mulut byk kali pesan setiap kali checkup.. di buku pink pun bersepah pesanan pasal benda2 ni.. Bukan mngajak org mngutuk ke apa, tp ini luahan rasa kecewa dengan soalan anda yg bg sy anda sendiri sebagai seorang manusia yg waras, boleh fikir benda ni.. Jangan bg alasan anda 1st time mom anda tak tahu, sekarang google free, buku pink tu selak2 baca ambik tahu..

2 Balas

Yg sejenis tu ingat doc or nurse saje2 kot takde kerja p suruh check kuning baby, suruh minum air gula😂😂 alasan #firstmom 😌😌 maaf ler utk yg berkenaan, comment sy agak bitter tapi sy 100% agree dgn statement ni.

setuju. semua di hujung jari. and patutnya time jumpa Dr tu selesaikan segala curiosity yg berlegar dalam kepala. jawapan orang awam ni belum tentu betul. kena tny pada yg lebih arif sepatutnya