Perut baby kecik

Hi..hri tu g jumpa pakar kt hospital doc scan ckp perut bby kecik..sy dh 34weeks tapi scan 31weeks..sy check up klinik swasta..doc klinik ckp semua norma sblm ni..next checkup bru nk tnya semula..ada apa2 tips x?? Sbb nnti bln dpn doc hospital sruh dtg, kalau kecik jgk kene bersalin 38weeks..sy dah la ada gdm dan gbs..risau bby warded lama2..

3 Balas

Haritu sy cmni juga lebih kurang. Doc scan perut baby kecik 2 minggu dari tarikh sepatutnya. Doc suruh minum susu anmum. Tp sis ada gdm tak disarankan la minum susu anmum sbb tinggi gula. Tp takpe sis 38w tu baby dah matang pun takde apa 😉

3mo ago

Xde..sblm prgnant je masa raya pernah kene..selera sy pon mcm biasa..mngkin sbb sy mkn xkerap kot..tp doc pon suh diet sbb gdm

sama lah kita. 34w tapi bby mcm 30w. bby xdk mslh apa. nanti kena p scan pkar lagi. sy xdak mslh apa2. mkn lalu...emmmm susah hti ni

3mo ago

ye due awl mac. td baik lah 0.5 hahhaha

Bersalin 38weeks normal je..xperlu warded kalau xde masalah lain

3mo ago

Hri tu doc ckp boleh norma je..sbb gdm gbs cuma xleh lebih dri due date je..cuma risau perut kecik tu jela..kalau ok xde apa2 alhamdulillah la