Change Baby Sleep Schedule

How to change 3 months baby sleep schedule? She sleeps from 1.30 am to 12.00 pm. Follows the 6 hours (3 times) day nap. I want to change to sleeping around 10.00 pm to morning.

2 Balas

jawapan dia mommy kena aktif buat aktiviti kat dia.. minimakan tdo wktu siang, klu lebih masa sila kejut guna cara yg ceria ye supaya beby x meragam.. dri lepas mghrib x dibenarkan tdo ye, keep beby playing, pkul 9.30mlm cmtu siapkan tmpat tdo, tutup lampu, tutup tv semua, susukan beby dan dodoi..bia gelap supaya dia paham gelap wktu mlm, cerah waktu siang.. mmg strunggle sikit mommy, tapi cuba gilir2 dgn daddy supaya x trbeban sgt..hehe..stay strong okay.. :)

4y ago

kalau x jadi mommy usaha cara lain pulak ye, byk ilmu psal baby ni..boleh search jek kat google semua...semoga dipermudahkan 🤗