Bila kena minum air gula selepas bersalin?

Hiii nak tanya, boleh ke kalau saya nak pergi check minum air gula masa 7 minggu selepas bersalin? Sbb saya baca kena check time 6 minggu selepas bersalin. Tapi kalau terlebih minggu takpa ke? #gdm #pleasehelp

7 Balas

Sepatutnya kena follow up dgn nurse awk, kdg nurse ni bukan ingat semua benda sbb bukan kita sorang je mereka nak handle bnyk ibu2 lain lg so possibility utk lupa nak inform awk tu tinggi. Sblm dtg klinik better cll dlu bagitau nak kena minum air gula slps melahirkn..