Bila kena minum air gula selepas bersalin?

Hiii nak tanya, boleh ke kalau saya nak pergi check minum air gula masa 7 minggu selepas bersalin? Sbb saya baca kena check time 6 minggu selepas bersalin. Tapi kalau terlebih minggu takpa ke? #gdm #pleasehelp

7 Balas

Sepatutnya kena follow up dgn nurse awk, kdg nurse ni bukan ingat semua benda sbb bukan kita sorang je mereka nak handle bnyk ibu2 lain lg so possibility utk lupa nak inform awk tu tinggi. Sblm dtg klinik better cll dlu bagitau nak kena minum air gula slps melahirkn..

sy rasa yg bertanya ni bukan sbb nurse terlupa ke apa...tp dia tanya ' boleh ke nk adjust hari lain utk minum air gula dan hari yg nak minum tu bkn minggu ke 6 lps bsalin tpi minggu ke 7'. good question sbb sy pn nk tau jg..nk minta utk minum air gula lmbt sikit😁

9mo ago

arrange dengan nurse.

Kena minum air gula ke 😄 haiyo knpa saya tk thu yaaa .. nurse tk ckp saya un tk thu hahahaha anak da 6 bulan daaa

kena tanya nurse sis. sebab yg arrange minum air gula lepas bersalin ni Dr,nurse ikut arahan ja.

awak tanya balik nurse. kadang dorang lupa sebab ramai patient. apa apa tanya nurse direct.

mgg ke 6 slp bersalin. nak check time lain boleh je, arrange dgn nurse bertugas

boleh je tak ada masalah. tapi better inform awal2 sebab apa kena tangguh tu.