First time mom

Hii , sya baru pregnant and sya pembawa talesimia ada tak susu or supplement yg bagus. Ada effect tak for preggy mommy kalau dia thelesimia carrier ? Tolong share pengalaman 😊

First time mom
2 Balas

Hi saya thalasemia carrier. Dah jumpa doc. 2 doc yg berbeza. Doc bagi ubat tambah darah+follic acid. So far alahan saya stat week 6 sampai skrg week 9. Alahan teruk sakit kepala mual dan loya. Tak boleh makan. Sis boleh jumpa doc week 6 untuk dptkan nasihat

1y ago

Ouh yekee thank you sya dah 5w sor far alahan takde lagi loya2 n penat macam tu je. Nanti sya jumpa doc check.

sewaktu cek dgn doktor atau misi bg tahu ttg ni dan mereka akan bagi ubat utk itu sbb kebiasaan susu tidak mempengaruhi kalau ttg penyakit ini