Masalah Sembelit Bayi Baru Berumur Seminggu

Hii mummy2 semua. Bayi saya ada masalah Sembelit. Ada cadangan x, apa susu formula yang sesuai untuk bai saya? Ada bagi susu ibu juga, cuma x cukup untuk bayi.

5 Balas

Baby saye dlu pun sembelit, smua susu formula dah try, time nk berak tu baby saye menran sambil mnagis sbb sembelit, saye try susu yg utk sembelit pun x jgk dpt hilangkan sembelit dia, last2 sekali saye guna similac LF bru hilang sembelit dia.

anak saya pun ada masala sembelit, saya bagi susu frisiolac + kurang kan susu satu sudu @ lebih kan air 1 oz. nurse yang ajar

Try tukar susu. Lain smpai la sesuai ngn baby... Sbb setiap baby x sama... Rajin2 sapu myk kt perut... Urut2 perut die

Anak sy slalu kembung dan sembelit . Sy bg susu frisolac comfort tin hijau alhamdulillah takde sembelit lg

Lactogen.. Dan sapu balm trub..