hi mommy2. nak tanye air gula tu camne erk? dia manis erk?

Hii mommy2. Nak tanye ni air gula tu camne erk? Adakah dia mcm glukos?

26 Balas

Rasa dia, rasa nak marah siapa yang buat rule suruh minum air gula tu hahaha 😂 manis gila wak oiii. Manis tahap takleh bincang. Ibarat pati air oren tu, isi dalam setengah gelas pastu minum tak campur air kosong. And kena tunggu 2 jam takleh makan minum benda lain. Berpinar la kejap. Kalau tak tahan time tu jugak la muntah. Kalau muntah kena repeat tau 😂 saya haritu minum alhamdulillah sempat tunggu and ambek darah kali kedua pastu baru muntah. Legaa 😆 2nd round next month ahahahahah serammm

Sy pun dh kena minum air gula 5/9 aritu. Mse minum Tu X pikir ape dh,telan je sbb nk cpt abiskan yg dlm mug tu. Lps minum Tu cpt2 g kumur ngn air sbb nk bg hilang rasa manis yg kat dlm mulut. Sabar menanti 2 jam utk amik darah yg kedua,nasib baik x muntah mcm mse 1st bby dulu. Alhamdulillah, results dh kluar 19/9 x sangkut GDM.

Hr ni sy dpt result lepas minum gula.. Sebelum 4.6..selepas 5.3..air gula tu rasa manis yg amat.. Mmg agak memualkan bg sy yg xsuka minum manis.. Tipsnya.. Tahan nafas n telanlah sebanyak mungkin sekali teguk.. Kalau xlrt.. Buat dua 3 kali.. Sy hampir muntah.. Tp berjaya tahan.. Go mummy go!

Baru je lepas minum air gula pagi ni..manis yang amat...tp masih boleh control tak bg muntah..kena tngu 2 jam pula untk ambil darah yang kedua...tapi mulut nie asyik berair je lepas minum air gula...kalau ikot kn nk termuntah je..tahan je nie...

rasanya manis sgt kot.. tp ary tu mnm kt swasta leh pilih yg biasa or sedap.. so ofkos plih yg sedap! sbb tkt termuntah.. klu muntah kne repeat wooo.. 😂.. yg sy mnm baru ni.. rasa oren.. feel mcm nk tambah lg 😆

Sy dh minum airgula tu,mmg manis yg teramat,,lepas minum selang bpe minit sy muntah sbb mmg xbleh nk hadam dlm tekak & perut,,,last2 amik darah lg then xbg tw nurse yg muntah,,xpasal2 kne repeat skli lg😅

Peritttt rasenyee.. tpi telankan jugak sbb xnk ulang minom 😣 pening nk muntah semua ada.. kalau saya minom sikit2, menikmatii betui 😅 ada setengah org boleh telan sekaligus terus ✌️

Manis yg amat. Pekat gila gula dia. Lpas mnum trus pning & nak muntah. Lidah pun rasa tebal dah. Seksa nya tggu 2 jam & x tahan nak mnum air kosong utk hlang rsa manis tu 😆😆

Okay je sis. Kena set minda kite. Jgn pikir2 sgt.. tibe mase bayangkan minum air watermelon jus je. Skrg ada byk perisa.. ada perisa oren.. perisa anggur.. okay je

5y ago

Betul sis!! Agree ngan u. Jgn fikir banyak. Juz minum selagi masih suam 😊😊

Fuhhhhhh. Dia punya azabbb rasa perhhhhhhhh. Pinau bijik mata 🤣🤣🤣 gelas dia kemain besau. Tapi don't worries, minum je laju² tapi makesure jgn muntah ok.