Due 23/5/2024

Hii mommy semua. . 2 hari ni sy merasa sakit bagian ari2 dan perut asyik mgeras. . td masa nk kencing ada darah dan lendir tp sakit x rasa lagi . . rasa senggugut ringan je . .dah bole g hospital tak? . . 38 minggu 6 hari #SeriusTanya terima kasih

12 Balas

Dh ada darah kn? Pergi hospital terus sis.. sy dlu mcm tu juga kluar lendir darah tp xde rasa contraction pn, sy pn confuse nk g hospital dh ke blm tp last2 pergi je la utk check je. Nasib juga decide g je hospital sbb smpai je dpan pintu LR tu terus pecah air ketuban, sdgkn sblm tu xde rasa contraction apa pn. Bersalin masa 38w juga

boleh g terus hospital n check, saya dulu pon mcm puan tp x de sakit..36 weeks..kne monitor dh leaking check bukaan kurang kne warded seharian esoknya kne bersalin sbb leaking almost 24 hrs.

Alhamdulillah dah selamat bersalin td kul 6 ptg. . smpai2 hospital dah 4cm ☺️ . . tq mommy semua yg bagi respon. . 38week6day

Sy dulu 22 anak mcm tu sis. Takde contraction tp keluar lendir coklat + darah g hosp check bukaan dh 2cm. Sempat la masuk wad kejap tp maghrib tu dh bersalin.

3mo ago

Naturally bersalin sis. Bukaan 4cm dh kne masuk LR. Tggu 10cm terus kne teran . Hosp tempat sy tu kalau check dh 2cm mmg die tahan terus tak bagi balik. Kalau tempat akk ipar sy die suruh balik dulu.

Kene g spital sis.. Sy pon sama cmtu.. Ada lendir darah tp xsakit pon.. G spital bukaan dh 3cm..masuk pagi petang dh bersalin..

tanda2 awak tu sama mcm saya , kencing2 keluar lendir darah sekali esok tu dalam ptg saya pi hospital , mlm saya beranak . 😊

kalau ada darah, terus ke hospital. jangan tunggu-tunggu. semoga dipermudahkan urusan bersalin sis

kalau dah ada lendir cmpur darah terus gi hospital sis..

Terus ke PAC HOSPITAL untuk pemeriksaan bukaan.