Basuh rambut semasa berpantang

Hii mommies sekalian, nak tanya nie boleh ker basuh rambut semasa berpantang nie, dah rasa rimas kulit kepala gatal sangat

18 Balas

Mandi je, kebersihan boleh bg effect pada diri sendiri. Jgn bg fikiran dan badan sendiri stress, mcm mna nk jaga baby . Mitos je tu, zaman dh canggih,ilmu pun byk Allah swt suruh kita belajar. Kenapa masih nak di takuk lama..

boleh sangat²..kalau boleh hari² basuh rambut tapi lepas ja mandi terus keringkan guna hair dryer..make sure betul2 kering..supaya keoala tak lembab dan sejuk..takut2 nanti terkena angin meroyan...

Kan kena mandi wiladah selepas melahirkan anak. Knp plk takleh mandi? Jadi klu nk bererut ngn bidan,bidan tak mandikan ke? Sbb saya balik je rumah terus mandi wiladah mandi bersih2.

Bolehh sgt2. Lagi disarankan utk kita jaga kebersihan diri around newborn baby. Yg xboleh basuh rambut, potong kuku la apa smua tu mitos shj.

Kenapa plak tak boleh..walaupun kita dlm pantang kebersihan tetap kena jaga.sya mandi pagi dan ptg..baru rasa fresh.

Boleh sgtttt.... Xdop ape mslh pomm.. lg perlu utk Kita jga kebershn bdn kita..Bru la Segar Dan cpt sihat

Tentu la boleh..kenapa tak basuh dari lps bersalin sbb lebih selesa.then keringkn rambut ikat tinggi.

Blh je,, tp kalo de rambut gugur, simpan pastu mandikn sekali bila kita mandi wajib nnt

Boleh je sis. Xde pantang ape pon. Mandi air suam kalau boleh.

Boleh jar. Saya semasa pantang basuh jar rambut masa mandi