folic asid

hii mommies saya 1st time pregnt klu ikut kiraan dlm apps ni dah 7w…saya blum pgi scan lagi…x pe ke klu saya xde ambk folic asid…just mkn vitamin c je mcm biasa. .ke kena tggu ubat dri Dr msa nak scan nnt?

2 Balas

ambik jer folic acid sis. saya pon mkn folic acid & vitamin c. lepas scan dkt klinik luar. sya stop makan folic acid yg saya beli sendiri sebab klinik tu ada bg folic acid. sebelum pregnant lagi dapat makan folic acid. ( fasa merancang ) .

2y ago

ok sis tq ye ☺️☺️☺️

Saya pun tak pernah makan folic acid. Tapi dapat tahu preggy je sy terus beli folic acid. Harini sy 1st day makan folic acid dah preggy 6w. Kalau boleh makan la, bagi pembentukan janin tu berkembang dengan baik.