Confuse.. Campak/ruam

Hii mommies.. Ni campak ke ruam? Last week baby demam.. Sudah bawa p hosp. Tapi, masa tu belum ada lg timbul mcm ni.

Confuse.. Campak/ruam
1 Balas

Boleh jadi ruam selepas demam panas. Boleh jadi ruam campak (measles). Nak tahu campak atau tak melalui ujian darah sahaja. Tak boleh detect dengan masa kasar. Nah saya share timeline demam campak. Plus demam campak tiada rawatan khusus. Hanya perlu pantauan dan kuarantin sahaja sebab berjangkit. Jaga SOP macam biasa. Kalau anak nampak tak bermaya, cirit birit, ada gangguan pernafasan, suhu tinggi tak kebah, segera ke hospital ya.

3w ago

memang demam campak ya sis?