Detail Scan

Hii mommies.. Nak tanya, mommies2 kat sini mostly buat detail scan berapa minggu ye? And masa buat detail scan tu dah boleh nampak gender baby ke? Dan berapa harga mommies buat scan tu..?

14 Balas

Saya buat 21w details scan. Allah anakku berpusing2 dia doctor tak sempat nak kejar kamera. Gender pun tak dapat confirm sbb tak nampak sgt kangkang. Sebab kedudukan waktu scan baby songsang kepala kat atas kaki kat bawah so susah nak hala probe ke arah kangkang. Btw dulu 16w scan doc ckp girl, 18w scan doc ckp boy, 21w scan doc cakap girl. Semua klinik lain2 & doc tkboleh confirm.

Saya buat pada 20 minggu dan masa tu klinik tu ada buat promosi. Ambil peluang terus. Sonographer kata pada minggu ke 18 hingga 24 sedang elok buat details scan sebab kandungan tak kecil sangat dan tak besar sangat. Senang nak tengok dan ukur. Pengalaman saya, baby bagi kerjasama tunjuk gender masa details scan.

11mo ago

Masa scan 20 weeks tu baby tidur, siap tutup muka. 😅 2 kali scan swasta, dia tutup muka dan tidur.

Saya 16minggu dh nampak gender. time tu nk scan sebab rasa sesak nafas & risau baby je. alhamdulillah baby semua ok tengah hisap jari & doktor tanya dah tau gender belum sy cakap belum. doktor tu try cek tengok2 baby tengah kangkang. 😂

Sy appointment detail scan nnt minggu ke 22..skang minggu ke20..nnt detail scan akn check semua..lobus jantung..perut,bibir mulut ok ke tak..gender of course dia akn check sbb semua akn masuk dlm report details

Saya buat 21w6d. Buat detail scan baby tunjuk terus gender dia. Sebab masa detail scan doktor goncang2 perut sikit bagi dia pusing sebab nak tengok semua organ kan.

My gynae suggest utk buat detail scan dari 22 weeks - 31 weeks. Sy buat masa 22 weeks, RM300 (1 jam detail scan + consultation doktor pakar)

buat detail kt sonobee sis, hari biasa sblum 6ptg rm88 .. tp kena book dlu kt website dia .. start 18weeks - 24weeks recommend utk gender

sy baru je smalam buat detail scan. 20w. alhamdulillah. baby bg kerjasama. dia bg nampak gender dia 🥰 sy agak mahal sikit. rm185

11mo ago

Alhamdulillah. mostly org cakap kena buat 24 minggu > mcmtu baru jelas boleh nampak gender. baby aktif ye masa buat detail scan?

Sy baru buat smlm masa 20w. Alhamdulillah terus nampak gender semua. Sy bayar rm160. Taktau la nak kata murah ke mahal😅