infection episiotomi

Hii mommies, ada tak sesiapa sni prnh ada pngalaman terkena infection dekat episiotomi? mcm mna korang rawat? dan brpa lama nk sembuh?

2 Balas

Saya pergi hospital. Kebetulan memang hari appointment. Gynae check, kata tempat jahitan saya ada bengkak sikit. Gynae prescribed ubat. So selebihnya saya jaga macam biasa. Setiap 2 jam sekali tukar pad, lepas basuh saya akan lap dengan tisu biar kering. Itu je. Awak dah check dengan doktor? Kalau belum pergi check dulu. Itu yang sepatutnya.

9mo ago

sama mcm sy masa 2nd baby. igtkan naik nanah. pergi check doctor cakap bengak sikit. dia bg ubat antibiotik dn minta cuci macam biasa. pakai air biasa/saline.

ade pergi hospital ke?