37week

Hii mommie.. I nak tanya ada sesiapa di sini ada pgalaman baby breech Dan doc plan tuk ecv pusingkan baby. Sakit tak??

4 Balas

Alhamdulillah saya baru minggu lepas buat ecv pada 37weeks, baby berjaya pusing skrg kepala kat bawah. Bagi saya tak sakit mana pun, kena fokus pada pernafasan, kalau tak nafas bebetul nnti terkeraskan perut tu yg buat sakit. Mmg sebelum buat pun saya takut sgt tpi syukur semua nya okay. skrg 38weeks 3day due lagi 10hari je. Doakan saya dipermudahkan bersalin, saya doakan awak dipermudahkan urusan. Jangan takut sangat in shaa Allah semua okay ❤️

5y ago

Tq ya. Harap harap semua selamat

saya just nak share pengalaman mertua saye 13thun lepas masa adk ipar yg paling bongsu msa dlm kndungan dia breech and msa tu ttbe indian doc dtg and pusingkan bby mil kate sakit gila . and adk ipar saya lahir dia oku . kaki tempang . mertua saya suspect sb doc g pusingkan bby tu ..pdahal end up czer jugak .. bukan nk tkutkan awak .. sb bnyak jugk trbca yg brjaya buat ecv .. 😄

saya ecv anak first, bila dgr cakap org mmg menakutkan, tp kena cuba sendiri, bg saya tak sakit pun, rasa yg lega teramat sgt sbb lepas ecv in shaa Allah baby akan lahir secara normal. oku tu saya tak penah dgr lagi itu adalah salah satu effect ecv. sebelum pegi tu doa lah dan fikir lah benda yg positif, jangan dgr sangat cakap org yg bg negatif feedback

sy tak pernah ada pengalaman, tp sy oernah tanya patient yg pernah ecv. sakit sgtt katanya..dan possibility xjd pun ada juha

5y ago

Late reply .. Alhamdulillah sy selamat bersalin secara czer jgk sb baby ngeras kerap doc saran kan emergency czer.. Tq