Jaundis

Hii. Ade petua x mcm mne nk kurangkan kuning pd bayi. Dah dekat seminggu ulang alik kk amik darah.

37 Balas

Kerap susukan baby setiap sejam atau 2 jam. Baby jaundis asyik tidur je, perlu usaha lebih sikit untuk kejutkan baby.

kerapkan bagi baby susu . kalau susu formula 1onz pon da cukup , nanti kalau die nak susu bagi susu badan jee .

Bayi saya kena hampir sebulan. Nasib tk kena ambil air tulang belakang. Dr sarankan susukan bayi 2 jam sekali.

biji barli direbus dgn air lepas tu bagi minum suam tak payah bagi banyak ya . kemudian baru bagi susu.

Kne kerap bagi susu spya die banyak mbuang. N yg plg pnting jgn jemur baby. Dua ni je doc btau sy ritu.

4y ago

kulit baby sensitif sis, matahari pagi ada vitamin tp kalau kena terus kat kulit baby bahaya juga, kalau nak jemur matahari yang btol2 pagi , mcm kat sarawak ni strt terang 6pagi, 6:15 tu boleh la tp 5 minit 10 minit je,... bg dia dpt vitamin sikit, dah,.... jgn bagi dia kena panas sgt,... dia baru lahir xelok

cari akar batang wali.ambik getah die tenyeh bawah telapak kaki bby.insyaallah kuning akan turun

Xade petua, cuma perbanyakkn bg baby Susu tiap 1 Atau 2 jam, Jgn biarkn baby tido

Kerapkan susu saja. Kalau baby kuat tidur, kena kejutkan bagi susu juga.

frequently breastfeeding.. mumy should avoid taking ginger and herb

akar petawali punya getah tu,sapu kt tapak kaki....in sya allah...