Lendir berdarah 38 week 4 hari..

Hie ibu2 semua...bahaya ka atau normal klu lepas bersama suami ada keluar lendir dan darah...38 week 4 hari...

32 Balas

Kena hati2 ready je.. masa sy tu kuar lendir dgn darah kul4 pagi.. waktu pagi sakit kejap2 pas tu hilang sakit.. tegahari x rasa sakit bila dah masuk jer kul4 petang mula la sakit dia x boleh bercakap dibuatnya sbb dok main ngan nafas bergeletar kaki pinggang segalanya sakit.. tunggu abg balik hantar ke hospital kul7 gerak ke hospital sampai jer hospital kul8.. 8.38 besalin baby boy…

2y ago

msa ni anak first ke sis

Tp saya pnh pegi hospital doc n nurse srh mummy tu balik sbb br kluar kendir darah. Bila smpi turn saya dorg siap advice kl awak kluar lendir drh xpyh dtg dulu hospital sbb tu benda biasa mmg lmbt lg akan contraction amik masa dlm bbrapa hari. Unless dh pecah air ketuban n sakit dh 5-1-1

1y ago

5.1.1 tu apa?

bgs pergi hosptl sis,nti dorg chck bukaan n chck ctg (heartbeat).kdg contraction awl.sy pn bgtu.time jln2 bgtu.pergi Emgncy chck bukaan bru 1.5cm,kna suruh blk.sy pn 38m 5hari

2y ago

Hai sis normal ka sya bukaan 2 cm suda dri smlam lgi

biase klu trun darah saje xda contraction..xyah g hsptal lg..klu g pon sruh blik smule..pgalman sy la..klu trun drah skli dgn contraction kena g cpt la hspital

2y ago

btul sy turun drh je suh blik dlu kira contraction

kena pegi hospital..pgalaman sy harini,pagi td jam 9 kluar tanda..kluar darah dan lendir,pegi hospital cek baru 1.5cm,contration slow..jd dia suh balik dulu n monitor pgerakan bayi..harini sy 38minggu6hari..

38 week memang bole bersalin dah. tu tanda2 nak bersalin. kalau lepas bersama suami sebenarnya bagus merangsang contraction cepat tp kena hati2 la

Mgkin dah nk bersalin kot.. elok g hkl terus Mana Tau dah Buka jlnye

4y ago

tq sis

mau tnya klau 38week normal ka klu byk kputihan kluar.??ne ank fst tda pnglaman lg..

3y ago

sy pon ank first bnyk kputihan . stiap kli checkup msty bgtwu doc . nnty doc bg ubat msok dari lubang bawah . alhamdulillah skrang kputihan sy da kurang da . kdang xdew lnsung .

elok tggu smpai contraction ataupun klu lendir dan darah yg keluar tu berterusan atau byk,, baru k hospital,, biasa klu keluar sikit just tanda2 je la, tak perlu k hospital lg

saya 38 minggu 1 hari , sekrng ni dekat hospital tengah baring 2 jam sebb dah masukkn ubat dalam faraj, klau keluar lendir darah normal tapi klau pecah ketuban bagitau nurse/doctr ..