baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

sbnarnya petua org lm masih boleh digunakan...klu ikut doktor mmg x boleh jemur,tp klu baby dh makin tinggi kuningnya kene jemur jugak ..jemur waktu cahaya,pagi naik dlm 10-15minit tanpa pakai ape2. sy dllu ade kedua,still kene marah gan kakak sbb x jemur,konon2 nak menyusu sekerap yg boleh,lambat n makin tinggi kuningnya. jd kakak sy pun jemur anak,mandikan gan bunga cina,bagi susu kambing setitik dua..alhamdullilah makin kurang kuningnya. saya percaya menyusu badan 100% ,tp klu sesetengah keadaan yg memerlukan kita usaha cara lain boleh try,sbb tak sangup tgok baby asik kene cucuk. sekadar perkongsian...

5y ago

yep betul...yg penting niat kita