Kalau baby 2bulan berak tahik warna hijau kenapa yaa?? Baby fully bf.........

6 Balas

kalau ank sy najis wrne hijau biasa sy makan makanan yg blh buat dy sembelit. mk sy ckpla. kalau sy mqkqn makanan yg xbuat dy sembelit najis dy jd warna kuning. kalau dy sakit perut najis dia akan jd warna hijau tp skit2 je dy berak. tp ade org ckp normal xtaula tu

saya tanya nurse masa check up, nurse cakap normal, asalkan masih berak kencing banyak kali setiap hari, ada la susu.. cuma mungkin baby minum lebih banyak hindmilk sbb gap menyusu panjang atau asyik tukar2 breast dalam 1 sesi..

Ade baca baby full bf kena najis kuning sahaja. Selain tu memang ade masalah lain macam tak cukup susu ke masalah dalaman ke.

terima kasih semua.. dh jmpa doc, doc kata normal.. zat besi tnggi..

dulu anak saya gitu, Dr kata tu petanda baby tak cukup susu.

normal sis