Darah nifas

Helppp meeee. Pleaseee. Nak ibadah pun ragu2.. Kisahnya mcm ni. Lps bersalin ada darah fresh sampai 3 minggu lebih. Lpeastu keluar coklat dan kuning. Sampai hari ke 60 mandi wajib dah, tapi coklat dan kuning still keluar. Dikira istihadah kan lepas 6p hari tu.. Hari ni. Hari ke 71 keluar darah fresh. Istihadah lagi atau haid ya. Sesiapa boleh tolong tak

6 Balas

Boleh saya dapatkan details puan 1. Tarikh bersalin 2. Tarikh darah merah keluar sampai bila 3. Tarikh warna kuning/coklat keluar sampai bila 4. Warna kuning tu keluar selepas 3 minggu dan bersambung sampai hari ke 60 ke ? Atau ada berhenti sekejap ? 5. drpd hr ke 60-71 warna kuning keluar non stop ke ?

3y ago

Masa 60 hari tu saya dah mandi.. Tapi still keluar coklat.. Bila nka solat tu cuci mcm istihadah. Harini hari ke 11 istihadah.. Jadi harini keluar fresh blood dikira istihadah sampai hari ke 15 kan? 😅

up

Up

F