Discharge atau spotting darah?

Help! Ada sesiapa pernah alami brown discharge mcm ni? Discharge/infection/ spotting darah? Dah jumpa doc dan masuk ubat insert masih sama. Keluar bila badan terlalu penat/makan manis. Sy 14weeks. Ada GBS Positive,masa awal mengandung ada bleeding sikit tp now dah stop. Anyone pernah alami ke? Buntu dah sbb berlarutan dekat sebulan. Jumpa doc lambat lagi.. #browndischarge #spotting #trimesterpertama #infection

Discharge atau spotting darah?
9 Balas

Saya pun macam awak, dkt 2 minggu dah kena, on off keluat macam ni. Dr cek guna muncung itik takda bleeding pun. Tapi keputihan yg teruk. Dah masuk ubat insert still sama. Saya bila terlalu penat sakit pinggang mmg akan keluar macam ni. Saya pun x tahu nak buat apa😌.

1y ago

sama dengan saya.. saya ingatkan saya je macam tu.. ada yang senasib.. semoga kita sama-sama dapat cari punca, dan semoga ibu n baby selamat 🤲🤲

Update: Alhamdulillah now dah xde brown discharge mcm ni dah. Since masuk trimester kedua dalam 15weeks, then tukar panty liner kepada brand Sofy jenis 100% cotton, dan dah stop duphaston.. Maybe sebab hormon, trimester pertama jadi mcm tu..

12mo ago

Alhamdulillah terima kasih sis.. tapi apa-apa pun, Sy sarankan maklumkan juga pada doktor, sbb badan lain-lain, semoga yg baik-baik buat kita semua 🤲

sy gbs+ dan candida. tp sy xde la sampai bleeding. gbs+ ni mmg xboleh buat apa. sebelom bersalin mmg doctor akan rawat dgn bg ubat insert & antibiotik. nnt masa awak nak bersalin baru doctor akan on antibiotik dkt awak.

1y ago

sama2 awak. semoga urusan awak dipermudahkan❤️

Saya on off jugak keluar , bila terlalu banyak bergerak , terlalu penat . Memang akan keluar . Sekarang dah dekat sebulan on dhupaston . Semoga sihat2 je anak dalam perut ni 🤲🏻

1y ago

sis dah berapa weeks? ada GBS jugak ke? Sy risau kalau ini disebabkan GBS. Kalau xde means quite ramai juga pregnant mommies yg alami. cuma xtau apa punca, dan harapkan duphaston juga. semoga baik2 hendakNya buat kita semua dan baby 🤲

sy pun skrg alami mcm ni..mula2 je bleeding pstu kuar brown discharge mcm tu..blarutan smpai skrg on off..jmpa dktr mggu dpn

better g jumpa doc smula ..jgn tangguh2.. dlm tempoh tggu appointment tu mcm2 blh jd .mg dpmudahkan segalanya amiin

boleh pergi swasta awak. jgn tunggu yg appointment tu.

1y ago

sama juga sis, doc bagi duphaston sbb ada mild bleeding hritu. doc suruh cont. tapi masih ada on off...

Mcm kencing kotor je,sy ad pnglamn mcm ni,

12mo ago

dah test, xde kencing kotor

pergi cek

1y ago

baik, terima kasih awak