Kehamilan

Helo moms nak tanya, kalau nak prgi bt buku pink tu apa je dokumen yg perlu dibawa ya?

22 Balas

Saya tak bawak apa2 sbb konon nak buat pengesahan kehamilan. Tapi nurse cakap kalau dah test upt kat rumah tak perlu buat kat klinik dah. Nurse kata buat buku pink terus, time nurse buat soal selidik berkenaan perancangan keluarga bla bla dia tanya tarikh nikah 'ada bawak sijil nikah?' Ahhh sudahhh. Saya cakaplah tak bawak, saya tak prepare pape. Pastu dia pandang atas bawah HAHAHAHAHAHAHA time tu dah fikir ni mesti nurse ni fikir lain tapi redho jelah siapa suruh datang berlenggang 😂😂😂

4y ago

5weeks

Mcm saya ritu bawa copy ic suami & isteri.. Copy sijil nikah.. Upt yg test kt klinik.. Pastu alamat tempat kerja suami.. Mcm saya ada alahan ubat.. So, misi mintak jugak kad alahan tu utk copy lekat kt buku pink.. Last buku asthma saya pon misi nk tngok & pam yg saya pakai tu.. Nasib hari tu dh bawak semua.. Xder buat appointment apa.. Saya gi klinik terus buat buku pink hari tu jugak masa kandungan 8w6d.. Esok dh kena jumpa doc & minum air gula.. 9w6d..

Lain kk, lain permintaannya. Mcm kk saya, dia kata x perlu bwk apa2 pn. Buku pink isi sendiri je. Dia x tanya apa2 😂. Apa2 pn, sblm g kk, call dulu utk kepastian n buat appointment.

kat kk tempat saya cuma mintak IC saya dan pasangan je. tu je. kena call kk tempat awk untuk set appt buat buku pink laa lepastu tanya apa yg perlu bawa

Biasa 8w dah buka buku pink. Kali pertama buat buku pink bawa suami sekali untuk ambil darah dia sekali.. sijil nikah, IC kita dan pasangan

haritu dia mintak sijil nikah original,ic ibu,bil api air rumah yg tinggal skrg,n kalau ade gmbr scan baby boleh sertakan sekali

lain kk lain permintaan . sebelum gi sana , kena call kk sana dulu bila bole bt appoiment & tanya apa yg prlu di bawa .

smlm buat, mtk sijil nikah je ( copy). klu ad gmbar scan dr klinik swasta dia mtk just lekat pd buku pink. lain xde

Kalau kat tempat sy perlu salinan sijil nikah, salinan ic suami isteri & gambar ukuran passport suami isteri

tempat saya tadi baru buat jururawat just minta ic dan kad nikah je