Susu botol or gelas

Helo mommies.. Anak sy suda masuk 1y5m but still mnum susu pakai botol susu. Adakah sy perlu tukar botol susu ke gelas/sippy cup utk anak mnum susu? Atau sy perlu teruskan pakai botol susu hingga umurnya 2y? Kalau sy truskan susu botol ada apa2 effect tak utk development dia dri segi speech and ptumbuhan gigi? Tq mommies.

1 Balas

Boleh guna minum susu ke gelas, sippy cup atau straw gradually. Tengok mana yg dia selesa guna

2mo ago

Kalau msi guna botol susu still tak apa2 ka? Sbb anak sy ni biasa pakai botol susu pula.. Uhuu