implanon

Helo momies..boleh share pengalaman momies yg pernah on implanon tak..

3 Balas

Hi sis, walaupun post lama. meh sy share sikit. Sy baru pakai implanon dlm 3 bulan cmtu. setakat ni, period first month dtg ok je, next 2 month ni x dtg2 smpi sy check upt takut pregnant pulak. side effect yg sy perasan, sy jd cepat marah sikit. xtau lah mungkin sbb stress lepas bersalin jugak ke apa. tp, rasa mcm sy waktu remaja dulu senang sangat naik angin. lg satu sy perasan, kepala sy sakit. sy rasa side effect dt impanon lah. tp ada kemungkinan lain yg power spec sy kena tukar. tp 2 perkara ni sy perasan lps sy pakai implanon. berat badan sy maintain dr lepas pantang x naik x turun. sy ada dlm 3 kg lg nk smpi berat before pregnant. tp x dpt turun lg. so far ni je sy perasan kesan implanon kt sy.

Sy pernah pasang. Buka. Then pasang balik. Ikutkan, yg 1st pasang tu, syg buka sbb stress period x teratur. Keluar titik2 je. Tapi lama. Dekat 20 hari. Yg 1st tu sy pasang selama 1bulan je. Ahaha.. membazir jugak la. Sbb duit banyak invest kan 🤭🤭🤭 buka2 je, terus lekat. X sempat nak datang period pun lagi, terus lekat. Lepas deliver baby sy tu, sy pasang balik kali ke-2. Ikutkan, mmg stress bila fikirkan side effect dia period akan jadi x teratur. Tapi sy rela period x teratur drpd TERpregnant lagi. Sbb sy dah 3x czer. Baby last pun baru 5 bulan. Huhu.

4y ago

ada apa lgi side effect sis rasa? berat badan naik tak?

Sy tlg komen tuk upkan status sis ea..hrp.ada yg nmpk posting sis ni 😉mg d pmudahkn segalanya dan ada yg sudi jwb..fighting✊🔥