8w6d keluar darah

Helo minta jawapan dr momies yg ada pengalaman. Last week sy pg scan masa tu sda 8w just nmpk kantung. Then hri ni masa mandi ada lendir+darah dkt seluar dlm, sy ambk tisu nak cek ada bleeding atau tdk, and mmg ada darah. Darah tdk byk tp bkn setitik dua, sy risau 😥 tkda apa² ke atau sy prlu ke klinik terus? #pleasehelp #1stimemom #firstbaby

4 Balas

gi emergancy sis, sya strt dri spotting pink jee, pink2 light je ye, bukan drah fresh. Terus emrgncy doc kata tu tanda nak gugur. Petang tu pergi emrgncy doc scan and amik kencing, darah semua okey, dia kata kalau heavy bleeding mai blik, mmg ptg tu doc suruh balik, n tggu trun sndiri pda esknya 2.30 pagi sya tngh tidur,perut sakit sngt sngt, and terus menerus skit, doc kata tu skit nk terberanak, trus rasa ada sesuatu kluar dri bwh, n trus pergi blik air, and darah dah meleleh and menitik,rupanya kantung baby dah tergantung. trus trik pelan2 and msuk dlm plstik, n trus emrgncy. dri emrgncy terus ke wad bersalin. Kandungan saya mmg ngam 3 bulan, 12 week masa gugur. Sekarang masih berpantang bru seminggu lebih. First time rasa prgnant, first time jugak rasa keguguran😢

2y ago

Ya sis, terima kasih, semoga baik baik sja untuk sis jugak😊

tolg pergi ke kecemasan scepat yg mgkin.. sb sy pm 6mggu 2hri kluar drah mse 1 syawal.. tp sy anggp to normal sb kluar sikt.. tp kelmarin sy kuar drah lg.. bru pergi kecemasan.. doc scan bgthu gugur.. Ary ny plak bleeding teruk.. siap kluar drah beku ketul2 besar.. ny skrg kne msuk wad.. esok cuci..

2y ago

tq.. syukur bleeding sy cma wktu tu. lps tau ada bleeding sy bedrest ja then smpai skrg tkda keluar. 11/5 jumpa doc utk next scan. doakn semuanya baik² sja😊

pergi klinik atau hosp terus... bleeding ni kdg bahaya.. kdg boleh jd normal jgk.. ade sakit2 perut tak? sy pn cmtu gk mgu lps 7 week menangis trus sy sbb panik.. sy trus ke emergency tp mase tu doc kate xde ape cume nk tgok perkembangan lg 3 mggu. kne repeat scan mgu dpn . harap xde apa😣

2y ago

insyaAllah baik2 saja tu... semoga dipermudahkan.. doakan sy juga.. 😊

Terus pegi hosp utk scan lagi