Cara naikkan hb tanpa makan ubat kk

Hei momiey ada tak cara supaya hb naik tanpa makan ubt iberet zinzofer maltofer sbb tak dapat nak telan ,telan je terus muntah muntah teruk ...dah consume pati delima tapi Still hb rendah #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

27 Balas

Makan daging merah, sayuran ungu, atau merah, Pati or jus delima, jmbu batu sedang masak. Iberet tu telan Dengan air Sunquik.. InsyaaAllah x muntah..

Cuba makan pati delima gulsan tuu. Alhamdulillah saya cuba yang tuu hb naik 👍🏻 Paling latest hb 12.9 😄 Nurse KK siap tanya lg, ada makan apa² tak hehehe.

saya firsttime makan zincofer pun muntah teruk. lepas makan zincofer dengan air sunquik tanpa gula baru okay

6mo ago

sy pon sama.mkn zincofer jd angin sendawa je..masuk makanan je 15minit lps tu muntah lah

Banyakkan mkn sayur bayam awk... buah2. Bayam pon bole naik hb.. buah epal oren pear bayam masak tumis air. Sy hari2 bayam. Alhamdulillah hb ok

sy makan ubat maltofer dengan jus naga... Alhamdulillah hb naik...ubat maltofer kena hisap/kemam dlu bagi habis...lepas tu minum jus naga

Banyakkan makan sayur sayuran hijau, jambu batu dan hati ayam. Hati ayam ambil seminggu sekali jer

6mo ago

Sblm ni saya punya hb 10.4 jer. Pastu saya makan bayam tajam (sharp spinach) hari2 seminggu sblm checkup terus naik 11.6.

Sy mkn buah jambu batu oren.. Lw jnis bole telan aty aym lembu.. Mkn la.. Sayur bym merah..

tiada cara lain selain makan byk sayur hijau dan minum ubat hb ni kena skli dgn jus² buah

4 serangkai tu ubat kk bgi ke sbb dulu pernah try tak tahan dia punya bau mualll mual terus

6mo ago

kiranya saya mcm alahan terhadap semua ubat lh tu kan momiey ,risau lh hb rendah

sya smpi nk bersalin mggu dpn..hb xpnh cntik..mcm2 da telan..plg tggi 10.8 ..