8 weeks

hearbeart baby xnampak scan 8 minggu

34 Balas

InshaAllah xde pe.. Nnti try pi klinik lain atau tgu lg smgu 2.. Mcm sy kes 8mgu doc bkn je bgth xde heartbeat bby.. Siap ckp pkmbgn x cantik.. Tgu masa gugur sbb da mula klua darah. Msetu da redho tpksa. Tp blik rumah tpikir2 gerak hati tu mustahil xde.. Hati ibu tu kuatkan. Ade ni.. Ade lg.. Trus ajk suami pi hspital utk details cekup. Scan ats bwh.. Bila doc bgth ade je ni jantung.. Allahuakhbar.. Trus hati tu rasa semangat balik.. InshaAllah pikir yg baik2 moga yg dtg pun baik2 je nnti k.. Aamiinn 🤲🥰

2y ago

sama macam sy. g scan doctor ckp nmpk kantung dgn janin je tp heartbeat takda .siap ckp kemungkinan keguguran. balik tu rasa sedih sbb sy thu anak sy masih lg dlm perot. kena repeat scan lg 2mnggu

Tak semua org sama. Tunggu je lagi sis inshaAllah nanti nampak heartbeat anak tu. yg balas pun tak payah bgthu kamu tu awal2 dh nmpk heartbeat baby. Kesian mommy ni risau pulak. Klu ikotkan 8mggu ke atas bru nmpk. Kdg 12minggu bru nampak. Ikot rezeki. Sabar ye. ❤️

2y ago

kan..yg membalas kdg2 buat mommy2 yg tgh risau ni makin down 😅

tak semua krang sama , saya gi scan sebab haritu genap 8w. tapi bila scan , 7w1d. dah ada jantung cuma tak dapat dengar sebab kecik lg . doa yang baik² . Insha'Allah baby okay tu. make sure kalau awal² kandungan tu, masa gi check up, tahan kencing dulu . takut tak nampak . saya dekat 30min tahan kencing sebab nak kencing lepas check up 😂

Hi wife saya baru scan ngam2 8 minggu.. perkembangan bayi normal tapi X de heartbeat..doc private bagi Surat tuk check kat government...ADA sape2 dlm situasi ni Ker?Minta tolong advice .. tapi wife saya X de blood atau cramp... hanya satu je..APA Yang dia makan dia muntah...hanya Nestum je X muntah

Aritu sy 7 week / 1st pregnnt ada scan , nmpk kantung dan ada heartbeat baby . Tp make sure nak scan , pundi kncing kena full mksd kene tahan kncing dlu .

1y ago

sy pulak 7 week gi scan kantung pon x nmpk lagi dh tahan kencing pon..doc nk repeat scan dlm masa 10 hari lgi..tgh menunggu hari

Alhamdulillah... Saya kali ni 6 week lebih dah ada heartbeat .sebelum ni 8 weekk++ takde heartbeat, at the end takde rezeki. Gugur sendiri. Doa yg baik2 ye sis... Mudah-mudahan ada rezeki

di langkawi kna tggu 11 week bru boleh buat bku pink,,masa tu bru tpat utk scan..kami dok mghitung hari lagi 3 mggu utk bku pink ..Doakan saya n baby trus smngat ok

3y ago

ank kbrape sis..sy 6 week da bkak bku da..

saya 8 minggu 2 hari scan nampak kantung kosong je, kantung dah besar tapi janin takde, doc cakap kemungkinan B.O, normal ke 8 minggu taknampak janin lagi?

2y ago

sya p0n sama...ikutkan da 10w5d tapi bila scan baru 7w2d dan kantong p0n kosong...2/11 ni tca scan balik nak tg0k ..darah p0n ada kuar cikit2...doakan saya dan baby xde pape ye...aminnn

kita sama awak, masa scan hari tu kantung ada. baby x nampak sgt lagi..risau sangat.. tp doc kata maybe masih awal lagi utk scan. kita doa yg baik2 InshaAllah baby ok . 😊

salam nak tnya...saya baru 8w 1d tapi start smlm ada darah kluar tpi xbnyk boleh bgitau saya mcm mna tak...first baby🥺🥺🥺pertama pun gugur