sape kt sini anemia

Hb low jer...apa kaedah yg berkesan utk cpt kn naik hb..mkn ubt yg doc kasi pon xmnjdi..??n cpt sngt letih n pning

26 Balas

sy ...dr anak pertama smpi lah yg ke 6 ni mcm tu je ...puas dh iktiar mcm2 ubat jus...sume tp naik sikit je...sy bsyukur anak2 sihat lahir mormal

Selain makan makanan yg kwn2 suggest kat ats, sis kn elakkan caffein ye... Coffee, tea, chocolate, milo.. Kalau tdk, tak berkesan jgk mkn sume tu...

5y ago

em sy pon dh start stop minum minuman tu just amalkan susu n jus drop jgk walaupon amalkan ubat tmbh drh sedihhhh

Sy makana iberet lps tu mkn hati ayam dan minum jus delima. Alhamdulillah naik. Teh kopi nescafe milo coklet jgn minum langsung.

makan ubat kk bagi ikut arahan brapa kali shari, jgn skip, minum dgn air oren pun ok. add on minyak kelapa dara.. hb mmg naik

Sy hritu 11, bulan ni dh naik 13 ..lega sikit ..sy morning sickness truk jgk tpi sy amalkan mkn buahan dan folic acid,

Sy sblm ni hb ok je...hari ni tiba2 10.80 pulak...nurse gelak, da la gdm, hb low pulak tu...haihh..😅

Saya amalkan makan ubat yang doc bagi dengaq aiq RIBINA / SUNQUICK HB maintain 13.9 .

Amalkn mnum pati delima je.. Insyaallah naik to.. Xpow mkn buah delima cm to je..

amalkn makan kacang dhal..mnum aik sunquit dgn pil yg kk bgi

sya mmg anemia..xkira prgnent or x 😖😣