Hukum Bersihkan Najis

Haritu sy baca kat mufti wilayah page, baby wipe x bleh digunakan utk menyucikan najis bayi. Ada ke mommy kat sini yg x guna baby wipe masa travel? Ada cadangan lain? Sorry sy xda experience.

2 Balas

Utk baby newborn. Ank sy sbulan prttma. Sy sdiakan 2tisu. 1 tisu basah (baby wipe) 1 kering (tisu toilet). Bila dia berak sy wipe kan bersih2 guna tisu bsah . Lpas tu sy sdia air dlm botol spray. Spray smpai air mmgalir. Sy lap dgn tisu kering. Nk ulang alik ke toilet ssah skit. Sy brpntang sndri n brjhit bnyak. Jd mcmnila sy buat. Da msuk 2bulan lbih sy angkat cci di sinki.

Beli spray botol air tu sis.. Mula2 pkai wet tissue bersih kn njis nye, then spray2 air tu, pastu lap kering pkai Tissue kering..