Betul ke Hb rendah bahaya kalau baby aktif Sangat ?

Haritu saya check up dengan nurse klinik desa , saya mmg hb low tapi latest haritu 11 . Nurse nak 11.5 .. nurse akan pesan mcm2 kalau pasal hb tapi haritu saya mcm agak risau bila nurse kata ibu yg hb rendah kalau baby aktif sangat, bahaya untuk baby . Dia kata bila darah tk cukup nak pam ke baby , baby akan tk selesa sbbtu dia bergerak banyak . Saya first time pregnant jadi risau bila nurse ckp mcmtu . Ada mommy yg pernah dengar mcmni tk ?

2 Balas

hb rendah sangat bahaya untuk baby. sis try makan iron dengan guava. saya dulu 10 sekarang dah naik 12.4. memang saya amal kan ni setiap hari. kalau guava habis makan bersama air sunquick tanpa gula. makan ubat time perut kosong. atau selepas 2 jam makan. insyaAllah sngt membantu.

1mo ago

Saya dah makan iberet awal pagi lepas bangun tidur tu dengan sunquick . Nanti saya cuba makan guava pulak . Terima kasih sis

Saya tak pasti pasal baby aktif. Tapi hb rendah memang berisiko untuk puan dan kandungan