Air gula vs jarum

Harini sy minum air gula lepas bersalin sbb ade GDM, wlupun dah bersalin, air gula sangatlah loya utk sy.. lepas tu time kali kedua ambil darah, nurse cucuk x lepas2, ngalir air mataku.. sian dia mgkin penat sbb ramai sgt kat kk tdi kan.. hehe.. klu mommy2 yg lain, mana lebih perit? minum air gula atau kena cucuk jarum?? #airgula #gdmdietcontrol #baruhabispantang44hari #jomsembang

2 Balas

Masa pengalaman pertama dulu, 2x kne minum air gula. 1st okay je sedap je rasa dia. Tp muntah juga lepas kne amek drh kali ke2 tu. Takpela asalkan muntah lepas amek darah 🤣. Kali ke2 tu ya Allah rasa mcm mnum sikit uwwekk tak dappnya, nak teguk habis tak boleh. Slow2 pun rasa adeiii, dhla tgh mnum baby duk tendang2 lagi la seksa 😅. Masa proses amek darah tu takde rasa apa pun sbb nurse laju je buat kerja, kne gigit semut sikit ehh dh siap dah. Lepas bersalin kne mnum sekali lagi sbb nk tahu masih gdm ke tak. Nurse KK kata better pergi luar sbb dia sibuk. Kita pun haha jela, nasiblaa bayar rm30 je utk test kat klinik swasta, air anggur sedap pulak tuu 😝, mcm tak ckup 1 cawan 😆

sy minum air gula seksa juga...uhuhu...tgk org lain laju je.abis...sy xleh laju nnti nk muntah...kena laa minum perlahan n kena y ada perasa...so sy kena bw sndiri perasa anggur...klu kat klinik rse gula original...alhmdullah ambil drh so far ok ja...sakit skit je...hihi