Sakit kepala 1st trimester

Harini saya kandungan dah masuk 7minggu2hari. Start khamis minggu lepas saya dah mula sakit kepala,loya sepanjang hari. Bila celik je mata mula lah sakit kepala loya. Kadang nak tidur pun susah sebab kena menahan loya. Sampai menangis sebab taktahan sangat nak hadap muntah hari-hari. Bila nak masak pulak macam kena fight dengan diri sendiri sebab kena tahan nafas kejap,pi muntah,tahan loya, tahan sakit kepala. Tengok ayam,daging dalam freezer pun loya. Macam mana ya saya nak kawal mabuk ni. Ni kandungan kali kedua. Kali pertama keguguran tapi mabuk tak seteruk ni. Kali kedua ni allahu sangat mencabar :( #seriusnanya

1 Balas

Syukur, reda dan sabar dlm ujian kehamilan ya. Jika kerap sakit kepala, dan ada tanda dehidrasi, jumpa doktor ya. Tak boleh masak, minta orang lain masakkan atau beli je. Sementara je ujian kehamilan ni.