Spotting merah cerah

Hi. Harini hari ke 3 sy ada spotting. Tapi harini banyak sikit dari biasa and warna dia merah cerah. Adakah ini perkara biasa awal kehamilan atau perlu jumpa doktor dengan segera? #6weeks2day #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

Hai. Dah disahkan kehamilan ke sis? Belum buka buku? Jika dh disahkan kehamilan perlu jumpa doktor. Cuma doktor tak dapat tulis dkt buku pink je buat masa ni sbb bukunya xbuat lagi kan.

3y ago

Oh mcmtu. Lain kali kena bwk jumpa doktor so nnt diorg boleh bgtau tu janin ke apa. Kemudian klau janin kena tanam. Saya pun pernah misscarriage keluar sebiji mcm kacang merah tapi lagi besar masa tu pun saya tak tahu saya keguguran. Lps keluar kacang merah tu saya keluar darah 23-25hari. Biasa period saya 6-10hari je. Saya pun tak pergi hospital. Nurse pesan kena pergi hospital bwk janin tu dlm plastik. Lpstu dia kata takut janin keluar tak habis so mungkin kena cuci. Tapi skrg sy tgh pregnant anak baru. Saya doakan yg terbaik utk sis. Jgn putus asa ok.