Spotting merah cerah

Hi. Harini hari ke 3 sy ada spotting. Tapi harini banyak sikit dari biasa and warna dia merah cerah. Adakah ini perkara biasa awal kehamilan atau perlu jumpa doktor dengan segera? #6weeks2day #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

saya 9 weeks 3 days dan ada tumpah darah 4 kali. Yg kedua ada blood clot keluar. 3 kali saya ke clinic. Doctor kat clinic ada inject dan bagi ubat kuat rahim untuk makan. dia kata kalau darah datang inject. Kebetulan saya ada buat appointment dgn pakar (before pregnant, sebenarnya nak mintak process iui/ivf) tapi since pregnant saya pergi juga. Doctor pakar suruh inject 2x seminggu, dan jgn tunggu darah dulu baru pergi. kira inject untuk prevention. saya baru jumpa dr pakar semalam. inject hari isnin dan khamis, dan 2 minggu lagi followup. Sebelum ni dah 2 kali keguguran. Harap semua dipermudahkan untuk saya & sis ya

sy ada keluar jugak masa awal kehamilan. Mula2 sikit smpai dah banyak jugak sy pergi hospital terus tahan masuk wad. Doc bg sy ubat kuat rahim smpai 3 minggu kena consume makan dan kena bed rest je dan akan tanya ada kluar lagi atau tak. Selagi takde ketulan yg keluar dari bawah please jgn cuci ya even doc tk dpt detect baby sbb kecik lagi tk nmpk sgt. Awk tnggu je mcm sy tnggu. Alhamdulillah skrg sy 21 weeks. Semoga dipermudahkan.

3y ago

Oh yeke, sekarang darah sy dah keluar macam period, tapi tak melimpah2 laa. Esok baru nak refer kt hospital, doc klinik bagi surat refer

Hai. Dah disahkan kehamilan ke sis? Belum buka buku? Jika dh disahkan kehamilan perlu jumpa doktor. Cuma doktor tak dapat tulis dkt buku pink je buat masa ni sbb bukunya xbuat lagi kan.

3y ago

Oh mcmtu. Lain kali kena bwk jumpa doktor so nnt diorg boleh bgtau tu janin ke apa. Kemudian klau janin kena tanam. Saya pun pernah misscarriage keluar sebiji mcm kacang merah tapi lagi besar masa tu pun saya tak tahu saya keguguran. Lps keluar kacang merah tu saya keluar darah 23-25hari. Biasa period saya 6-10hari je. Saya pun tak pergi hospital. Nurse pesan kena pergi hospital bwk janin tu dlm plastik. Lpstu dia kata takut janin keluar tak habis so mungkin kena cuci. Tapi skrg sy tgh pregnant anak baru. Saya doakan yg terbaik utk sis. Jgn putus asa ok.

refer doc sis. masa awal kehamilan, doc in charge saya pesan, kalau ada spotting kena check.

3y ago

Allah. Semoga semuanya baik baik sahaja untuk awak 🤲🏻 Insyallah ❤️

kena refer doc,takut ada jangkitan,mcm saya skrg ambil antibiotic/jangkitn

Sis kena refer doc lebih baik ,l

rjuk doc sis