moga semuanya sihat?

harini g wat scan 7weeks tp xnmpk kntung n bby ? dktr syak pknn luar rahim & dktr srh jmpa dktr pakar esok hmm sesapa kat sini da pglmn yg sama x?

26 Balas

Sme sy sis dktr syak luo rahim..sy kne thn wad dktr pntau darah sy..alhamdulilah skrg bby dh ok..sy bru 12mgu sis..bnyk kn berdoa sis..insayallah smuany ok..

Saya scan 8weeks bru nampak kantung and baby. mula2 pun doc suspect ectopic pregnancy tp keep monitor every week dgn doc.

sy pon itu hri 7w. kntung jr.. lepas tu 8w scan blik dh ad bby ngn jntung.. msih awal lg jgn risau.. sekrg sy dh msuk 7buln dh..

in shaa allah semuanya ok..asalkan xde bleeding or spotting, in shaa allah ade berita baik utk sis🌹

Sy 7w pn baru nmpk kantung masa scan 6w rahim kosong ja x nmpk pa nie nk dpt scan 11.7 harap ada berita baik

Sye pn mse tu doktor kte luar rhm.. Kna thn wad 4 hri.. Nt tgk pde ujian drah.. mngkin bru lgi..Mcm sye jgk

5y ago

so dah tau x result darah mcmna? moga bby kita sama2 mmbesa dgn sihat 🤲

My sis dlu , kndungn luar rahim kna operte trus .sebb bhya tkut dia gntung tu pech ke ap lupa dh

Cuba minum air 1 botol bru scan sb kalau awal sgt mmg susah nak nampak kantung

Jangan risau sis, semua akan baik-baik saja. Anggap ja pengalaman ibu mengandung ni berbeda-beda.

5y ago

amin.. insyaAllah moga bby sy sihat ye..

Sis dont be too stressful... Mine 9 weeks baru nmpk