Due 3sept2024

Harini dah 37weeks4days tapi masih belum ada tanda2 nak bersalin. Dah mcm2 exercise buat. Pun xde tanda2. Ada tips lain ke nak cepat bersalin. 2 sept kalau xde apa2 kena serah diri DR nak induce…. Ada harapan tak nak bersalin normal. Anak first aritu czer poor progress 36weeks2 days

6 Balas

sis buat exercise apa ye? saya ni pun due 4/9 dah 37w 5d. rasa nak bersalin sebelum due sebab taknak induce kalau boleh. tiap malam buat exercise cepatkan bukaan. squat la bagai2. tapi masih takde tanda. huhu doakan saya dapat bersalin dgn mudah. anak first😁

3w ago

Sy punye due 8/9 sekrng dh 38 week 1 day.dekt bahagian bawah perut memang akan kejap2 sakit.lagi2 bila baby gerak.rasa nak terkencing lah tapi bila pergi tandas takde pulak kencing.sy pulak first mom jadi tktahu sngt.ni pun confuse nak gi hospital ke tak.semalam okay.harini pulak mcm sakit lain mcm dekt bawah perut

mcm awak nk cepat bersalin...tp mcm sy nk anak kluar ikut due...sbb waktu tu baru ad duit utk byar bil hospital...tp baby masih breech..ad kmungkinan sy kena czer....smoga urusan kita semua dipermudahkan...amiiinnn

4w ago

Bersalin hospital mana puan. Moga urusan puan dipermudahkan. Saya dah selamat bersalin 18.8

sis ikhtiar macam mana tu dah bersalin sebelum serah diri?

3w ago

Saya pulun hari2 brisks walk sis, saya exersise extra selalu 2 kali je sehari ni free je saya exercises. Selain makan minyak kelapa dara mungkin tu asbab je la kot

Kenapa induce? Selagi baby sihat tunggu je sampai 40 wks

3w ago

alhamdullilahh tahniah sis.

due kita sama lah masi belom ada tanda" lagi

3w ago

Masa 18hb tu pkul 4 pagi tiba2 rasa nak terberak tp pergi toilet xnak keluar plak pastu tiba2 kencing ada darah air ketuban pecah. Siap2 tgu subuh sambil layan contraction sampai PAC dah 5cm. Alhamdulillah Allah permudahkan. Sebelum ni saya czer kalini saya pregnant amalkan kapsul kelapa dara mungkin tu asbab dipermudahkan.

Makan nenas sis, minum air coke.

3w ago

Saya masuk 6bulan hari2 exercise 2x sehari. Dan makan minyak kelapa dara dari 7bulan sampai bersalin. Brisks walk start 8bulan ptg jalan 2 hari sekali.