Tanda bersalin

Harini dah 35minggu 3 hari tapi sehari suntuk harini pinggang mkin lama mkin sakit.. Skrg start mai cramp perut mcm nk period on off.. Soalan sy skrg boleh ka bersalin andai bukaan dh trbuka ? Bby tu kira pramatang ka ? First baby takdak pengalaman lgi..Mohon pencerahan #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

37keatas bru dikira kelahiran selamat..bwah dri tu biasanya pramatang, cramp perut tu norml sis bila dh 35mggu keatas, kena baring n tenangkan diri ye.. melainkan sis dh ade sakit kuat yg xleh nak diungkapkan, atau keluar darah, atau keluar air ketuban ya sila terus ke hospital yaaa... 😘

3y ago

Ouh mcmtu beres2 tq sis sudi blas komen sy risau jgak kn tk pnah rsa lg sakit cmna

nasihat saya pergi hospital utk check bukaan. klu bukaan dah lebih 2cm doc akan bg ubat hentikan bukaan klu masih sakit cucuk dexa utk matangkan paru2 anak. sbb pramatang.