Terlepas marah kat MO dan nurse.

Harini checkup anak yg umur 1 tahun 8 bulan.. anak saya mng lahir prem 35w. Takda masalah apa cuma masa dia 1Y kena REFER pakar Sbb xboleh berjalan. Bila REFER pakar doc ckp ok, cuma darah thyroid dia tinggi. N kena repeat lagi on 1Y10M nnty. Setiap bulan mmg checkup KD n KK. Setiap 2bulan checkup paeds,fisio. Masalah anak saya cuma xboleh nak berjalan. Dia cuma meniti,menyusur,and berdiri pun berpaut lagi. Bila pergi fisio. Pakar cuma cakap dia takut2. Berdiri sendiri xstabil tapi dia nak berjalan.. and anak saya still babbling. Kira perkataan satu pun xda lagi.. macam2 cara saya da buat, nak kata saya xbnyk ckp, tiap masa saya talk dgn dia. Ajar dia face to face. Tapi anak ingt still babbling taknak follow. Nak kata toys learning smua da bgi, main Sama2. Bab berjalan pun sama. Rumput ka, pasir ka, air ka. Semua cara mau YouTube saya da cuba.. Harini bawak jumpa MO KK, dlm tu ada nurse skli. Mcm2 la diaorg ckp saya xajar la. Tanya ibu kenapa anak lambat sgt. Tgk anak org lain cpt Jgk. Elok selama ni sya husnuzon, tknak pkir org lain, tapi meletup Jgk. Terus saya ckp, habis ingt saya ni xnak anak membesar normal? Habistu saya nak buat apa lagi. Semua da REFER.! Nak saya tarik heret anak tu smpai boleh jalan Sndri?! Nak lempang muka dia kalau dia Xnk ckp.?! Selagi pakar ckp xda apa, cuma lambat je. Apa lagi yg nak bagi parents stress! Cuba Jgn aju Soalan bodoh. Ingat nak membesarkan anak ni pakai button boleh setup terus. Kesabaran saya besarkan anak ada lagi. Tapi kesabaran orang stresskan parents dgn soalan mcmtu buat hilang sabar. MO senyap and mintak maaf tapi nurse pulak mcm xpuas hati buat muka. Saya xda nak complaints nurse n MO tu. Sbb still akan jumpa Jgk. Tapi itulah. Harap diaorg faham la hati ni sbnrnya kecewa kalau aju2 soalan yg kita Sndri da ikhtiar mcm2.

29 Balas

Takpe. Kadang2 memang kena meletup jugak kalau kita confront jenis cakap lepas ni. Saya dulu smpai call atasan saya buat aduan terus nurse tu minta baik2 saya explain semula kat pegawai yang cuma salah faham. Melampau sangat. Semoga dipermudahkan urusan puan yaa! Jgn mengalah dengan anak tu 😘