Mempercepatkan keguguran natural (kandungan kantung)

Harini bleeding kali 2 .. Semalam dh pergi hospital tp doktor suggest utk keguguran natural , if ada pendarahan teruk baru pergi hospital.. atau selepas 2 minggu tiada kantung keluar baru doktor bg buat D&C.. Masalahnya harini dah start sakit macam segugut tapi tak keluar darah banyak pun.. Sesiapa tahu tips untuk mempercepatkan keguguran ?? #mengandungkantungtanpajanin

Mempercepatkan keguguran natural (kandungan kantung)
12 Balas

masa sy gugur bulan 7 lepas bby 3bulan, dlm seminggu jgk bleeding then bru habis. kalau kandungan awk awal lagi myb darah tak byk sgt. cramp tu mmg sakit sbb nk keluarkan darah ketul2, kalau dh tkde darah ketul sakitnya kurang sikit n bleeding pun akan slowdown. dlm seminggu mgkn darah sis dh blh clear. mcm sy hari gugur tu dh keluar kantung n janin so doc ckp just bg clear dlm masa 2minggu. doc ad cucuk ubat kt punggung. lps kluar bilik doc trus pening2 n rasa cam nk pitam. lps gugur bykkn brehat,pantang makan n jgn buat keje berat nnti tumpah darah lagi bahaya

sy pun pernah mengalami benda yg sama. pendarahan dan rasa senggugut tu mmg lama sis. 2 mggu jugak dulu kalau tak silap. sy buat kerja mcm biasa, mkn mcm biasa. alhamdulillah sepatutnya esok buat d&c, hari ni kntung keluar habis. pegi hosp, dr sahkan rahim kosong. lepas tu, balik rumah dan banyakkan rehat. jgn risau sgt. :) masa kantung tu nak keluar, akan ada rasa sakit kontraksi mcm nk bersalin sbb pintu rahim terbukak. semoga dipermudahkan ya sis. :)

2y ago

dr scan lagi dan pantau beberapa jam. pastu boleh balik

sy ank kdua gugur...bpe hari bleeding pg klinik doc ckp bby ok tu normal....dah tu time tu sy batuk...doc bg ubt batuk...sblom msuk tdor sy mkn ubt batuk dlm sjam dua mse tido perut rase senggugut n trase bende nk klua....bila sy nk bgon pg blik air klua trus drh ketul2...trus pg hsptl drg check rahim dh tbukak n sume dh klua hbis...sy rase punca dri ubt batuk tu yg buat sy gugur kluar full....n mase foc seluk godek2 perut xrse sakit sbb rahim dh tbukak luas

saya tak sure mcm mne. Sebab saya pun turun darah seminggu , dua hari sakit teruk , bleeding teruk, tk boleh tido, hanya Allah je yg tahu mcm mne perasaan time tu, mengigil tahan sakit. Dua hari lepas tu baru keluar sendiri.

dh gugur naturally ke... sy pun situasi ini.. baby takde heartbeat week 10.. alhamdulillah gugur dgn senang...sakit sekejap je dlm 2 jam mcm tu.. now sy dh habis berpantang... try to conceive back... hehehe

minum air kunyit blend dengan sedikit asam jawa, amik Evening primrose oil 2 biji, bykkan brsenam dan sauna. insyaallah gugur sendri

Sy aritu pkul 11 mlm trun drah smpai pkul 4 ptg bru dia kluar smua... Msa tu bru 13w.

1y ago

sma laa sya gugur 13w jgk tpi sakit 11mlm smpai 8 pg jaa. tu pon seksa berpeluh walau dlm aircond. sekrng mengandung 7w. semoga smua ibu ibu ttc dpt hamil bulan ni aamiin

mcm sya tengahhari smpai ke petang sakit .. magrib kelua sendri ..

tumpang simpati sis..banyak2 la berdoa,In Sya Allah ada hikmah

Sy dlm 5 ke 6jm sakit lps to keluar semua..