Baby umur 2 bulan obesiti (7.2kg)

Hai mommy. Nak tanyaa korg ade tips untk turunkan berat bdn bby obes tak? Bby baru 2 bulan tp doc sahkan obesiti. B4 ni bby minum susu formula sbb nk turunkan kuning. Skrg bru fully bf sbb kuning dh tkde. #obesiti #babyobesiti #seriustanya #pleasehelp

1 Balas

kalau fully bf actually not a problem. sbb susu ibu xda gula tambahan. maybe doctor risau nanti masalah lain. selalu nya doc akan suggest what to do. since baby pon baru 2m. xkan nak ajak dia berlari ptg2 pulak kan. doc xde refer pakar ke sis? selalu nya issue mcm ni doc akan refer pegi pakar kanak2.

1y ago

doc minta join taklimat pemakanan tu dlu.. tp masih menunggu tarikh. kot2 mommy prnh ada pengalaman & tips, nk minta tlg share ngn sy☺️