Baby 23week

Harini baby 23week tapi jarang dapat rasa tendangan dari dia hati mula risau normal ke ye 🥲 #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

Sama awakkkk, kadang kadang bila saya baring tenang focus nak rasa baruuu la dapat rasa dia kick. Tapi kalau dekat office buat kerja busy apa semua tak rasaaa and tak perasan, mmg risau tapi ruang pun masih banyakk soo jangann overthink tau awak!! InshaAllah semuanya dipermudahkan 🥰

10mo ago

tapi baby oke je , sama laa baring je dapat rasa gerak . tadi sempat record dia bergerak gegar perut🤣

Sbab masi ade ruang luas dlam tu sis. Baby gerak je cuma kadang kite tak rasa sngat or tak perasan. Saya slalu kalau jadi camtu saya akan baring sambil cuit2 skit perut camtu nnt ade la dia kick slow2 halus camtu. Kalau masi risau saya check pakai doppler je dngar jantung dia. Hehe..

10mo ago

tapi baby oke je , tadi sempat record dia bergerak gegar perut🤣

sy yg dh masuk 25w ni pon kurang dpt rasa tendangan dia 😂 rasa geli² mcmtu je bila letak tgan dia trus diam . geyamm rasa 😂 normal je klau bawah 28w tu kurang rasa gerak sbb bby msih kecik. ataupun sbb lapisan perut kita ni tebal tu lmbt rasa

Sy bru mggu ni dpt rasa baby gerak2 kick halus (22week). Ank first igtkn week 25 baru rasa. Kadang pagi tu kita blm bgn dia dh kick kick. Nasib la haluihh ja.. Klu dah besar agaknya bergegar perut mak dia ni ha😆.

23w kecik lagi. gerak baby halus je tu, kadang bila kita busy memang tak perasan baby gerak. lagipun kalau kita banyak gerak, baby dalam perut tidur sebab dia rasa dibuai.

sama... tpi first sy rasa dr anak yg lain, siang tk aktif malam aktif ter pikir nanti kalo kira tendangan tu mcm mna lh ya... malam je aktif 😂😂😂

samalaaa.. tp sbb nie dh kandungan ke3 sy anggap normal.. sbb sy sejenis perut tebal pastu mmg bdn berisi.. so baby ada byk ruang brgolek & bergusti 😂

Sama la awak, bila dia kurang aktif sampai saya pun jadi moody 🥲

kalau ada rasa bergegar tu quickening