Berat baby 33-34w

Harini ade checkup scan 33w4d berat baby dah 2.44kg kata doctor. Doctor ckap ade besar skit kepala and perut chubby2 😵‍💫 Alamak risau pula kalau due nnt 3kg mcm mna nak teran pula. Saya mmg plan nak normal delivery taknak czer haha. Korang masa 33-34w berat baby brpa?

2 Balas

jangan risau berat yg discan ni ada +-. samaada baby akan keluar besar dr yg discan ataupon kecil dr yg discan. mcm sy last scan 1st before bersalin 3.3kg. baby keluar 3.15kg. bersalin masa 38w2d last scan 2nd baby before bersalin 3.3kg. baby keluar 3.52kg. bersalin masa 39w4d both alhamdulillah normal

8mo ago

inn shaa allah, baby awak sihat. jngn stress okay. awak boleh makan makanan yg boleh tmbhkn berat baby dlm rahim awak😁. masih ada masa

Saya 1.5kg. InshaAllah semoga dipermudahkan urusan sis. Yang penting ibu dan anak sihat😊

8mo ago

i 28weeks 1.1kg. so normal if 33weeks 1.5kg as long as tak besar sangat tak kecik sangat. tu range normal lagi