Tips untk breastfeeding ?

Hari nie masuk 2 hari suda bersalin , langsung tiada air susu , ada tips ka ?

8 Balas

Bagi je sis nenen tahan je ,make sure baby pandai lack. Minta bantuan rakan menyusu say a hari 1st -3rd bersalin adalah 1-4titik je susu. Sampai baby kuning kena admit but saya tetap juga susukan,masa baby admit saya pump. Orang lain hantar susu untuk anak banyak ,saya 1 cup nak bagi baby minum pon tak penuh. Cekal je bagi jangan putus asa ya.

Bagi baby hisap selalu... Kalau baby tidur, guna pam selalu.. Dia akan merangsang susu keluar... Atau mengurut... Saya dulu seminggu jugak baru ada susu... Itu pun saya guna pam ja, anak dok di wad... Mula2 sikit jaa... Bila anak dah start hisap susu akan makin banyak... Banyak makan sawi...

normal tu sis rajinkan anak hisap je susu badan biarpun tiada susu saya tu hari pun mcm tu juga 3hari lepas bersalin tiada susu badan hari ke4 baru ada tu pun sebab saya minum anmum lacta .. banyakkan makan sup ayam dengan sayur sawi

Bagi bayi kerap hisap.. Dan urut2 sedikit kat breast tu untuk memudahkn aliran susu..Banyakn minum air suam,sup dan juga air horlick

Ikhtiar dgn omb nufiya in shaa allah membantu http://www.wasap.my/+60142659754/nufiya

try masak letak lobak putih...ygbpaling penting sentiasa positif ttg breastfeeding

Kena rajin urut sis.. Rajin urut lpastu mkan makanan yg boleh bnykkan susu badan

cuba sis tuam dengan air suam..