tips Puasa untuk ibu fully breastfeeding.

Salam, nk tnya ada tak tips nk puasa untuk ibu2 yg fully breastfeeding. Baby baru nk masuk 5 bulan. Langsung xnk botol dah try ?

2 Balas

Saya puasa apabila baby dah start makan. So dia akan kurang susu. Baby lahir bulan syaaban. Ro sebulan ramadhan lepas tak dapat puasa. Tipsnya saya tak buat straight. Selang2 puasa. First 3 days memang mencabar! Haus sangat. Alhamdulillah berbaki 14 hari lagi nak puasa sebelum ramadhan baru ni tiba. Harap dapat ganti semua sebagai persediaan menghadapi ramadhan

4y ago

Cukup 6 bulan. Dia lahir april tahun lalu (syaaban). Sekarang dah 11 bulan 😍

Sy dlu ank 6bulan masa puasa. 2mggu pertama sy puasa slang sehari. Msuk mggu ke 3. Air ssu sy xda 🥴 panik kejap. Trus suami sruh stop puasa. Mkn mcm biasa. Brula dtg balik susu.. 😅

4y ago

Tulaaa dilemma betul nk puasa smntra baby tgh menyusu lg