38 Weeks

Hari ni kerap sakit perot sampai kat pelvis mcm senggugut mnurun ke bawah, bpeloh jugak layan. Malam ni sebelum tidur nak kencing pastu nampak lendir putih merah nya sikit je. Adakah tanda nak bersalin? Anak 1st takde pengalaman

6 Balas

Pengalaman sy ank 1st, turun blood show hr ahad..p check KK baru 1cm, misi suh g hospital..kt hospital check lg 2cm..Hari selasa baru bersalin..

4y ago

Sy hr tu check 2,3 kali duk 2cm..pahtu malas nk kne seluk byk kali..pkul 4pg selasa tu rs cm kepala baby dh kt bwh..g VE dh 7cm😅 terus masuk LB..tp kt dlm LB, misi lain plak check dia kata 5cm..pkul 8pg, alhamdulillah selamat bersalin..

ye itu tanda nak brsalin & sudah ada bukaan. cpt refer ke hospital.

Better pergi hsptl sis.. tu mcm tanda dh tu..

Tanda bersalin dah tue sis

Tanda bersalin tu

Tanda da tu