Baby kuning

Hari ni dah hari ke6 baby lahir. Kuning makin hari makin tinggi. Tak ada penurunan langsung. Normal ke? Susu badan + formula. Susu dah setiap jam. Tp tak turun2 jugak kuningnya 😭

7 Balas

saya pun 2 minggu anak kuning tak turun tapi sekarang alhamdullilah , saya beli susu kambing untuk bagi dia berak dan naikkan berat bdan kdg saya bagi susu badan. Nurse ajar bagi susu gilir ii. Pastu setiap pagi saya duduk dkt bilik yg terang kena kan baby dkt cahaya pagi. Malam kena tidur dlm lampu yg terang. Inshaallah

Sis avoid dulu bawang putih, halia, lada, kunyit. Try kerap tuam baby 4 jam sekali. Saya cuba pakai Nahla Balm almadulillah sangat berkesan baby kerap buang air besar. Baby cepat turun kuningnya 😊

kurangkan halia kalau baby kuning.. pastikan baby cukup susu.. bagi baby dua jam sekali susu.. jgn biar dia tidur lama.. baby kuning akan tidur lama.. jadi perlu bangunkan dia untuk minum susu..

1mo ago

😂tu je petua saya ada.. 😂 tu pun nurse dan doktor sarankan.. ngan baby saya pun seminggu² turun 13-11.5-7.1.. tngok rabu ni pulak.. harap takde lagi lh..

Awak cuba bagi mandi air daun kucai. rebus dlu daun kucai and campur sekali air utk mandi baby..susu brand lactogen pun membantu turun kuning...

sy ambik petua mak² zaman dulu. bg air masak dekat anak waktu tghari dlm 1oz je. Alhamdulillah kuning anak sy cepat gile turun.

bb kencing berak bnyak x.awak ada makan herba or ubat2 ke

1mo ago

tenkiuu.. harini baru ada penurunan sikit. susu s26

tidur bukak lampu awak , jangan makan yg herba2

1mo ago

takde makan herba. bawang putih pon tak makan dah sebab doctor ckp elakkan. huhuhu